Blíží se opět Karlovský gastrofestival
Karlovský gastrofestival je opět tady! Užijte si o prvním říjnovém víkendu svátek všech gurmánů a milovníků valašské kuchyně a regionálních produktů, který se za uplynulých sedm let existence zařadil mezi největší gastronomické akce v České republice.
Letošní 8. ročník se bude konat 1. a 2. října a opět nabídne ochutnávky valašských specialit na více jak deseti místech v karlovickém údolí Léskové, mezinárodní farmářský trh, soutěž o nejlepší frgál a nejlepší klobásu a další doprovodné programy.
Opět nebudou chybět ani populární galavečeře pro náročné gurmány v místních hotelech Lanterna a Horal, při nichž ve Velkých Karlovicích každoročně hostují kuchařské osobnosti s michelinskou hvězdou.
Letošní sobotní Michelinskou galavečeři a nedělní Michelinský oběd ve Spa hotelu Lanterna připraví Maďar Ákos Sárközi, šéfkuchař budapešťské restaurace Borkonyha.
Součástí jsou i kuchařské show, soutěž o nejlepší klobásu, řemeslný jarmark, posezení s cimbálovými muzikami, zábava a atrakce pro děti, barmanské večery či jedinečná frgálová manufaktura, kde si mohou děti i dospělí pod vedením profesionálních pekařek sami vyzkoušet výrobu valašských frgálů a odvézt si je jako stylový suvenýr s sebou domů.
Komentáře
K článku bylo přidáno 0 komentářů.
Tento článek neobsahuje žádné komentáře.
Městské části Brna se potýkají s výskytem divokých prasat

Nedostatek potravy v lesích láká v předjaří divoká prasata blíž k lidským obydlím.
Bývalí horníci zavítají do Podzemní laboratoře Josef v Mokrsku

Kdysi zde ve štole pracovali, nyní se budou podílet na komentovaných prohlídkách pro veřejnost. Podzemní laboratoř...
Nová technologie pro plynulejší a bezpečnější MHD v Plzni

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) implementovaly světovou technologii Kooperativní inteligentní dopravní...