Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň

Hledáte místo, kde se dá dobře najíst za dobrou cenu? Golemův restaurant v Praze Březiněvsi dokázal špičkově podchytit trendy, ale také citlivě sestavit atraktivní jídelní lístek. Naleznete bohatou nabídkou předkrmů teplých a studených, lákavé polévky, vynikající hlavní jídla, saláty i dezerty.

Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň, foto Golemův restaurant

Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň, foto Golemův restaurant

Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň, foto Golemův restaurant

Ochutnejte studený předkrm Mozzarela Boconccine s míchaným salátkem z čerstvých lístků s cherry rajčátky, kapkou dýňového oleje a s praženými slunečnicovými semínky. Nebo dáte přednost teplému předkrmu? Gratinovaný Palet de chévre (kozí sýr) s javorovým sirupem na domácím rozpečeném chlebu s glazurovanými cibulkami, vinnou redukcí a listy čerstvého baby špenátu je neodolatelný pro milovníky kozího sýra.

Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň, foto Golemův restaurant

Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň, foto Golemův restaurant

Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň, foto Golemův restaurant

Z množství polévek láká jemný krém z pečené dýně hokkaidó s kapkou dýňového oleje a křupavým domácím chlebem. V Golemově restaurantu je bohatý výběr hlavních jídel i salátů. Grilovaný candát s červenou čočkou a černým sezamem s bramborovo-křenovou hrudkou zakápnutou taženým máslem je vynikající. U candáta každý vždy ocení, že je to ryba téměř bez kostí. Úprava včetně pikantní přílohy je v Golemově restaurantu bezkonkurenční.

Jako dezert nelze vynechat domácí čokoládový koláč, z 75% belgické čokolády s vanilkovým kopečkem v pistáciové krustě.

Jídelní lístek by jistě ocenila i Magdalena Dobromila Rettigová. Ona sama zdůvodnila napsání své Kuchařky vydavateli v dopise roku 1845: „...více lidu se shání po dobrém a chutném obědě než po nejkrásnější básni..."

Golemův restaurant na Praze 8 právem může nazývat svoji nabídku špičkovou gastronomií. Kultivované prostředí, ochotný personál a výběr jídel určitě uspokojí tu nejnáročnější klientelu, ale současně potěší milovníka dobrého jídla, který nepřišel hodnotit, ale dobře se najíst.

Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň, foto Golemův restaurant

 

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Na led! – Hokej a bruslení v obrazech

Na led! – Hokej a bruslení v obrazech/NGP

Národní galerie představuje výstavu, která otevírá téma bruslení a hokeje ve výtvarném umění. Od bruslení na...

Rozšířila se výstraha před extrémními dešti

Ilustrační foto: Stanislava Nopová

Na MŽP jednala Ústřední povodňová komise, doporučuje omezit akce a nevstupovat do lesů.

Do lesa chodili loni lidé častěji

Foto: houbaření/ Stanislava Nopová

Nasbírali ale méně lesních plodů než obvykle.

Podařilo se prosadit omezení pyrotechniky

Ilustrační foto: pixabay

Sníží se hluk, který způsobuje stres dětem, seniorům a zvířatům, nebezpečí úrazů a požárů a znečištění...

reklama reklama
reklama