Fantazii a výbornou chuť musel mít nápoj od nejlepšího baristy

Hotelová společnost CPI Hotels uspořádala 2. ročník soutěže Piazza d'Oro Espresso Cup o nejlepšího baristu skupiny.

Zástupce do soutěže vyslali například Imperial Hotel Ostrava, Buddha-Bar Hotel Prague, Mamaison Hotel Riverside Prague a 8 regionálních hotelů Clarion včetně vysočanského Clarion Conrgess Hotelu, kde soutěžní klání probíhalo. Odborná porota složená ze zástupců gastronomické sekce společnosti CPI Hotels a spolupořádající společnosti Douwe Egberts hodnotila dva soutěžní úkoly – přípravu standardního cappuccina a volný nápoj z kávy dle originální receptury.

Zatímco první nápoj byl posuzován dle regulí České barmanské asociace a kromě chuti nebo teploty nápoje byl kladen důraz na správný postup přípravy espressa a napěnění mléka, v druhém úkolu měli soutěžící možnost uplatnit kreativní přístup a popustit uzdu své fantazii. Nejlépe si v ostré konkurenci s počtem 258 z celkových 300 bodů vedl Milan Žaloudík z Buddha-Bar Hotelu Prague se svým nápojem Jack's gold, který zaujal kombinací medu, mléka a whiskey.

TZ: CPI Hotels

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Desítky případů porušení zákona o hazardních hrách

Foto: Generální ředitelství cel

V září letošního roku proběhla celorepubliková kontrola zaměřená na dodržování zákona o hazardních hrách...

Obsluhující v hernách bydleli

Foto: Generální ředitelství cel

Nelegální činnost provozovali nonstop. Ostravští celníci ze sekce Pátrání provedli v září závěrečnou realizaci...

Odklad zavedení Nařízení o odlesňování

Ilustrační foto: Praha Press

Zemědělci, potravináři i obchodníci společně žádají ministra zemědělství: Vyjednejte odložení Nařízení...

Dotace státu a EU určené na rozvoj nákladní kombinované dopravy

Foto: NKÚ

Podpora státu měla vést k posílení přepravy zboží po železnici nebo vodní cestou. Místo toho roste silniční...

reklama
reklama reklama reklama