Gastronomie hraje v obchodních centrech stále větší úlohu
Rozloha restauračních prostor se tak rok od roku zvětšuje. V současnosti průměrně zabírají 5-10% celkové plochy. U center s velkou frekvencí návštěvníků situovaných na dopravních uzlech bývá procento vyšší. Trendem je i větší rozmanitost.
Mnohá obchodní centra se trendu rychle přizpůsobují a vytváří nebo rozšiřují svou kapacitu stravování. Vyplývá to z průzkumu společnosti Cushman & Wakefield, která má pod správou 14 obchodních center v České republice. Quadrio v tomto duchu letos promění celé první patro. Rozšířené prostory pro stravování otevřelo na konci března také Centrum Chodov.
V západní Evropě tvoří restaurační prostory 15-20% celkové plochy obchodních center. Vyšších úrovní dosahují zejména jižní státy a Velká Británie. Podíl prostor v České republice podle odhadů společnosti Cushman & Wakefield poroste na 10-15%.
Dochází i k podstatné diverzifikaci nabídky, která odpovídá na poptávku stále náročnějších zákazníků a jejich měnící se životní styl. Vedle zavedených značek jako McDonald's, Burger King, KFC, Starbucks nebo Costa Coffee a nejrůznějších mezinárodních kuchyní se do hry dostávají i specializované koncepty typu UGO Salaterie a Green Factory.
28.4.2017; TZ: Cushman & Wakefield
Komentáře
K článku bylo přidáno 0 komentářů.
Tento článek neobsahuje žádné komentáře.
Kontrola kamionů od července

Inspektoři silniční dopravy budou od července kontrolovat kamiony, rozhodla sněmovna.
Podpora lepší péče o krajinu

Zcela nové podpory dostanou zemědělci při zakládání tůní, remízků a mokřadů i na pásové střídání plodin.
Genová databáze pro šlechtění včely medonosné

Vědci vytvořili unikátní genovou databázi, která může pomoci se šlechtěním včel.