Letenské prase: zabijačka, divadlo i workshopy

V sobotu 27. ledna od 10 do 17 hodin můžete v rámci akce Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu zažít atmosféru staročeské zabijačky a ochutnat zabijačkové speciality. Připraveny jsou také divadlo a dílničky pro děti i kuchařské workshopy pro dospělé.

Zatímco v minulosti byly zabijačky neodmyslitelnou zimní tradicí v každém větším stavení, ve 21. století jich můžeme v Praze zažít jen pár do roka. Jednou z nich je ta v Národním zemědělském muzeu, která se letos koná už po jedenácté.

Zabijačka přinese především ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa v režii řeznického mistra Tomáše Hudery, začínající v 11, 13 a 15 hodin. Po celou dobu akce bude na muzejním dvoře probíhat také prodej a ochutnávka zabijačkových a dalších gastronomických specialit včetně piva, vína a destilátů. V budově muzea mohou návštěvníci posedět v „muzejní hospůdce".

18.1.2018; TZ: Národní zemědělské muzeum

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Vinohradská vodárna se probouzí k novému životu

HYDROPOLIS /ÚMČ Praha 10

V těchto dnech začala rekonstrukce historického vodárenského areálu z 19. století, kde vznikne osvětové centrum...

Soutěž na centrální část sídliště Červený Vrch

Červený Vrch/ÚMČ Praha 6

O nové podobě centrální části pražského sídliště Červený Vrch rozhodne architektonická soutěž.

Praha má po 74 letech novou vozovnu

Foto: DPP - Petr Hejna

Do Hloubětína se ode dneška vrací tramvaje.

Vzpomínkové místo Josefa Toufara a Jana Palacha

Foto: ÚMČ Praha 2

Josefa Toufara a Jana Palacha připomínají nové pamětní desky v Legerově ulici.

reklama reklama
reklama reklama