Letenské prase: zabijačka, divadlo i workshopy
V sobotu 27. ledna od 10 do 17 hodin můžete v rámci akce Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu zažít atmosféru staročeské zabijačky a ochutnat zabijačkové speciality. Připraveny jsou také divadlo a dílničky pro děti i kuchařské workshopy pro dospělé.
Zatímco v minulosti byly zabijačky neodmyslitelnou zimní tradicí v každém větším stavení, ve 21. století jich můžeme v Praze zažít jen pár do roka. Jednou z nich je ta v Národním zemědělském muzeu, která se letos koná už po jedenácté.
Zabijačka přinese především ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa v režii řeznického mistra Tomáše Hudery, začínající v 11, 13 a 15 hodin. Po celou dobu akce bude na muzejním dvoře probíhat také prodej a ochutnávka zabijačkových a dalších gastronomických specialit včetně piva, vína a destilátů. V budově muzea mohou návštěvníci posedět v „muzejní hospůdce".
18.1.2018; TZ: Národní zemědělské muzeum
Komentáře
K článku bylo přidáno 0 komentářů.
Tento článek neobsahuje žádné komentáře.
Pražský vítěz Adapterra Awards 2024
Zvítězila budova pro výzkum i výuku s fasádou osázenou tisíci rostlinami.
Výstava Ženy na bojištích
U průchodu Armádním muzeem od cyklostezky je volně přístupná výstava Ženy na bojištích a v zázemí.
Výstava Olympijské příběhy v Praze
Výstavou Olympijské příběhy připomene Národní muzeum úspěchy českých sportovců za posledních více než 100...
Letečtí záchranáři mají v Praze novou moderní základnu
Byli unikátem na území tehdejšího Československa a po více jak 37 letech od prvního vzletu nyní letečtí záchranáři,...