Startuje Gastrofestival Czech Specials, nabídne tradiční českou gastronomii v moderním pojetí

Jako rozmanitou, tradiční a zároveň pokrokovou chce představit českou kuchyni jedinečný Gastrofestival Czech Specials. Ten startuje 15. října v certifikovaných restauracích a poběží až do 5. listopadu. V této době přichystají vybrané restaurace po celé České republice speciální tříchodová menu, která bude spojovat téma využití regionálních surovin.

Gastrofestival s podtitulem „Česko chutná skvěle" chce poukázat na kvalitní českou gastronomii, která musí jít ruku v ruce s regionálními surovinami. Na jejich využití se bude také klást důraz při sestavování festivalového menu.

„Pokud máte chuť poznat české speciality, jako jsou pampušky, které můžete ochutnat v restauraci Lašská jizba, krkonošské sejkovy v restauraci hotelu Hvězda v Peci pod Sněžkou, beleše v restauraci hotelu Excellent v Kroměříži, libáňského pstruha v restauraci Piano Nobile na zámku v Mcelích, kulajdu v restauraci Potrefená husa Hybernská anebo zvěřinu v mnoha variantách úpravy, pak je tento festival určen právě pro Vás", říká za organizátory festivalu Martina Thielová, manažerka projektu.

Do festivalu je zapojeno 50 restaurací po celé České republice. Všechny jsou certifikovanými restauracemi Czech Specials, což zaručuje, že se jedná o restaurace, ve kterých jsou hostům nabízeny tradiční české pokrmy v odpovídající kvalitě. Seznam všech restaurací zapojených do festivalu naleznete na: gastrofestival.czechspecials.cz.

TZ: CzechTourism

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Na led! – Hokej a bruslení v obrazech

Na led! – Hokej a bruslení v obrazech/NGP

Národní galerie představuje výstavu, která otevírá téma bruslení a hokeje ve výtvarném umění. Od bruslení na...

Rozšířila se výstraha před extrémními dešti

Ilustrační foto: Stanislava Nopová

Na MŽP jednala Ústřední povodňová komise, doporučuje omezit akce a nevstupovat do lesů.

Do lesa chodili loni lidé častěji

Foto: houbaření/ Stanislava Nopová

Nasbírali ale méně lesních plodů než obvykle.

Podařilo se prosadit omezení pyrotechniky

Ilustrační foto: pixabay

Sníží se hluk, který způsobuje stres dětem, seniorům a zvířatům, nebezpečí úrazů a požárů a znečištění...

reklama reklama
reklama