Fantazii a výbornou chuť musel mít nápoj od nejlepšího baristy
Hotelová společnost CPI Hotels uspořádala 2. ročník soutěže Piazza d'Oro Espresso Cup o nejlepšího baristu skupiny.
Zástupce do soutěže vyslali například Imperial Hotel Ostrava, Buddha-Bar Hotel Prague, Mamaison Hotel Riverside Prague a 8 regionálních hotelů Clarion včetně vysočanského Clarion Conrgess Hotelu, kde soutěžní klání probíhalo. Odborná porota složená ze zástupců gastronomické sekce společnosti CPI Hotels a spolupořádající společnosti Douwe Egberts hodnotila dva soutěžní úkoly – přípravu standardního cappuccina a volný nápoj z kávy dle originální receptury.
Zatímco první nápoj byl posuzován dle regulí České barmanské asociace a kromě chuti nebo teploty nápoje byl kladen důraz na správný postup přípravy espressa a napěnění mléka, v druhém úkolu měli soutěžící možnost uplatnit kreativní přístup a popustit uzdu své fantazii. Nejlépe si v ostré konkurenci s počtem 258 z celkových 300 bodů vedl Milan Žaloudík z Buddha-Bar Hotelu Prague se svým nápojem Jack's gold, který zaujal kombinací medu, mléka a whiskey.
TZ: CPI Hotels
Komentáře
K článku bylo přidáno 0 komentářů.
Tento článek neobsahuje žádné komentáře.
Rizika využívání kovů v zemědělství
Studie brněnských vědců varuje před riziky využívání kovů v zemědělství.
Pesticidy v krajině
Na distribuci pesticidů v krajině má vliv jak hospodaření, tak druh přírodního stanoviště, ukázala studie LDF...
Desítky případů porušení zákona o hazardních hrách
V září letošního roku proběhla celorepubliková kontrola zaměřená na dodržování zákona o hazardních hrách...